Avbytare: Johan Hellström, Hampus Olsson, Filip Persson, Nicklas Mattsson och Sebastian Grönberg.

Vasko Mitrovic ut - Johan Hellström in 9 min
Kim Eriksson ut - Hampus Olsson in 68 min
Carl Odell ut - Filip Persson in 77 min

MATCHKOMMENTARER
Efter fem matcher utan seger kom nu en välbehövlig seger. Vi hade under veckan pratat om att komma tillbaka till grunderna, minimera misstagen och jobba hårt för varandra. Killarna infriade allt och gör en fantastisk match. Inledningsvis så försöker vi bara ligga rätt i försvarsspelet och vi tillåter Rydsgård ha något mer boll än oss. I den 9:e minuten blir Vasko Mitrovic bryskt nertacklad och får ett knä i låret med en kraftig lårkaka på köpet. Vasko byts ut och in kommer Johan Hellström på vänsterkanten medan Oliver Wilson flyttas upp som forward. Joel Gustafsson tvingas till två bra räddningar inom ett par minuter. Efter cirka 20 minuter har vi kommit underfund med hur Rydsgård spelar och vi äter oss in i matchen och tar över mer och mer. I den 31:a minuten vinner Oliver Wilson boll högt upp i banan och spelar bak till Johan Hellström. Johan tar sig förbi två försvarare och från dålig vinkel skjuter han ett bra skott som målvakten räddar till hörna med en fotparad. Johan Hellström slår hörnan mot första stolpen där Patrik Lippe skarvar vidare mot bortre stolpen där Oliver Wilson skjuter direkt men skottet går över. I den 33:e minuten slår Johan Hellström en ny inåtskruvad hörna där bollen tar på ett Rydsgårdben och slinker precis utanför stolpen till en ny hörna. I den 40:e minuten bryter Thom Nilsson högt upp och avancerar snabbt framåt. Johan Hellström drar med sig bevakningen ut till höger medan Thom avancerar centralt. Oliver Wilson smyger in bakom backlinjen och Thom Nilsson släpper bollen elegant mellan försvararna där Oliver Wilson kommer fri i ganska dålig vinkel men Oliver slår kallt tunnel på målvakten och ledning med 0-1. Detta var Olivers 6:e mål i år. 0-1 står sig halvleken ut där vi känner oss väldigt nöjda och tillfreds med vårt spel. Men det skulle komma mera, mycket mera i den andra halvleken. I den 51:a minuten slår Patrik Lippe en frispark från mittlinjen upp mot Kim Eriksson som i luften innan han nickskarvar bollen vidare kallar på Oliver Wilson som tar en löpning. Kim skarvar bollen in bakom Rydsgårds backlinje där Oliver Wilson tar ner och rundar kyligt målvakten och slår in 0-2. Ännu ett snyggt mål. Detta var Olivers 7:e mål i år. I den 58:e minuten slår André Andersson ett inlägg som Oliver Wilson skarvar vidare mot Kim Eriksson som från dålig vinkel skjuter tätt över. I den 64:e minuten vinner Kim Eriksson starkt en nickduell och får ut bollen till Carl Odell. Carl vänder spelet snabbt från höger till vänster mot Johan Hellström. Johan bryter in i banan och avslutar med ett skott från straffområdet som går i mål via första stolpen till 0-3. Detta var Johans 4:e mål i år. I den 68:e minuten byts Kim Eriksson ut och in kommer Hampus Olsson. I den 72:a minuten får Rydsgård ett bra läge men Joel Gustafsson kommer ut och räddar genom att tippa bollen över ribban. I den 77:e minuten byts Carl Odell ut och in kommer Filip Persson. I den 86:e minuten spelar Patrik Lippe upp bollen från backlinjen mot Gustav Lindquist vid mittlinjen. Gustav direktskarvar ut mot höger där Johan Hellström löpt sig fri och Johan bryter in mot mål där målvakten är på väg att rusa ut. Johan tittar upp och slår en distinkt perfekt passning in framför mål där Hampus Olsson löpt sig fri och kan enkelt placera in 0-4 på volley. Detta var Hampus 2:a mål i år. Matchen slutar med en 0-4 seger mot ett Rydsgård som tippas va med i toppen av den östra 4:an. En styrkedemonstration av Smygelaget som förhoppningsvis nu kommit på rätt köl igen. Viktigt med seger, viktigt med nollan intakt bakåt och viktigt med bra spel. Samtliga spelare gör en solid insats och nu jobbar vi vidare på detta!
I nästa match som också är genrepet innan serien väntar division 5 laget Lindeborgs FF 1948 på Smygehamns konstgräsplan på söndagen den 3:e april klockan 13:00.